تکذیب تغییر فرمانده کل سپاه (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) نتانیاهو علیه انصارالله یمن و حماس رجزخوانی کرد تحولات منطقه محور دیدار امیر قطر با رئیس امارات انتخابات شورا‌ها ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد حماس از یمن به دلیل حملات ارتش این کشور به عمق اراضی اشغالی تشکر کرد پرواز جنگنده‌های ترکیه در نزدیکی محل حمله هوایی اسرائیل به کاخ ریاست جمهوری سوریه جزئیات سفر عراقچی به پاکستان اعلام شد یحیی سریع: با موشک هایپرسونیک فرودگاه بن‌گوریون را هدف قرار دادیم + ویدئو فرمانده‌ کل سپاه: آشکارا دربرابر حریف در میدان می‌ایستیم پوتین: عملیات در اوکراین، بدون تسلیحات اتمی هم تکمیل می‌شود بازداشت ۷ ایرانی به ظن جرائم تروریستی در لندن سفر قریب‌الوقوع شی جین‌پینگ به مسکو رئیس‌جمهور در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشور شرکت کرد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس امور سیاست خارجی و بین‌الملل دفتر رئیس‌جمهور منصوب شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور منصوب شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیم جونگ اون: انقلاب دوم زرهی در راه است قالیباف در همایش بین‌المللی علوم انسانی اسلامی: پیروزی انقلاب اسلامی امر ملی را احیا کرد و مردم را به مرکز ثقل اداره کشور آورد رهبر معظم انقلاب اسلامی: حج تنها فریضه‌ای است که شکل و ظاهر و ترکیب آن صد در صد سیاسی است + ویدئو (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) خانواده‌های اسرای صهیونیست خواستار سرنگونی کابینه نتانیاهو شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مخالفت اوکراین با آتش بس یک تهدید مستقیم برای مهمانان خارجی مسکو است رژیم صهیونیستی آماده عملیات گسترده در نوار غزه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی در تدارک حمله گسترده به سوریه واکنش برلین به دخالت مقامات آمریکایی در سیاست داخلی آلمان لغو سفر نتانیاهو به جمهوری آذربایجان پاسخ رهبر معظم انقلاب به سؤالی درباره پوشیدن لباس آمریکایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان حمله پهپادی کرد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ نظامی صهیونیست در رفح کشته شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ با سران کشور‌های خلیج فارس دیدار می‌کند
سرخط خبرها

تروئیکا درباره افزایش تولید اورانیوم در فردو بیانیه صادر کرد | اقدامات ایران فراتر از محدودیت‌های برجام است

  • کد خبر: ۱۳۶۱۷۹
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۵
تروئیکا درباره افزایش تولید اورانیوم در فردو بیانیه صادر کرد | اقدامات ایران فراتر از محدودیت‌های برجام است
سه کشور اروپایی عضو برجام با صدور بیانیه‌ای مشترک درباره واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ادعا کردند که اقدامات ایران فراتر از محدودیت‌های برجام است و آن را تهی‌تر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در این بیانیه که دقایقی پس از تائید تدابیر جبرانی ایران توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی، در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد آمده است: ما، دولت‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا تازه‌ترین گام‌های ایران را که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تایید شده برای گسترش بیشتر برنامه هسته‌ای‌اش محکوم می‌کنیم.

سه کشور اروپایی که هفته پیش با ارائه قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اقدام غیر سازنده‌ای را در مسیر دیپلماسی برای ازسرگیری اجرای برجام برداشتند، مدعی شده‌اند: ایران با افزایش توانایی های تولید خود در تاسیسات فردو و نطنز، فراتر از محدودیت های برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و با تسریع تولید اورانیوم غنی شده، گام های مهم دیگری را در جهت تهی کردن برجام برداشته است. به ویژه تصمیم ایران برای افزایش تولید اورانیوم با غنای بالا (HEU) در تاسیسات زیرزمینی خود در تاسیسات فردو، نگران‌کننده است.

تروئیکا ادعا کرده‌اند که اقدام ایران چالشی برای نظام جهانی منع اشاعه است. نویسندگان این بیانیه با چشم‌پوشی از زرادخانه‌های مملو از کلاهک‌های اتمی رژیم صهیونیستی که تهدیدی جدی برای امنیت جهان بشمار می‌رود مدعی شده‌اند که تدابیر جبرانی ایران، ضمن اینکه «خطرات مرتبط با اشاعه تسلیحات اتمی را به همراه دارد هیچ توجیه غیرنظامی معتبری نیز ندارد.»

انگلیس، آلمان و فرانسه در این بیانیه ادعا کرده‌اند که واکنش ایران به نسبت پنج ماه پیش، زمانی که به گفته آن‌ها ایران «تمام اقدامات شفاف‌سازی مرتبط با برجام را متوقف کرد، نگران‌کننده‌تر است.» آن‌ها تدابیر جبرانی ایران را «غیرقابل قبول» ارزیابی و ادعا کرده‌اند: ایران طبق معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای موظف به اجرای کامل توافقنامه پادمان است.
تروئیکا بر همین اساس مدعی شده‌اند: ما به رایزنی در کنار شرکای بین المللی درباره بهترین روش برای پرداختن به تداوم تشدید گام‌های هسته ای ایران ادامه خواهیم داد.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۲۶ آبان ماه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و سه کشور اروپایی را با ۲۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۵ رای ممتنع تصویب کرد. سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به این قطعنامه تولید اورانیوم در تاسیسات فردو را تا غنای ۶۰ درصد افزایش داد. اقدامات صورت گرفته در فردو شامل تولید محصول اورانیوم UF۶ با غنای ۶۰ درصد برای نخستین بار در این مجتمع بوده و گفتنی است غنی سازی ۶۰ درصد در مجتمع شهید احمدی روشن (نطنز) نیز همچنان ادامه دارد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در همین پیوند به خبرنگاران گفت: اقدام به صدور قطعنامه در شورای حکام هیچ کمکی به حل و فصل مسائل فنی و پادمانی نخواهد کرد و صرفاً در روند همکاری های فنی اخلال ایجاد می کند. وی یادآور شد: این کشورها قبلا نیز دست به چنین اقدام غیرسازنده‌ای زدند و ایران مبتنی بر قانون مجلس شورای اسلامی اقدامات متقابل را نشان داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان طرف‌های اروپایی را به رفتار توأم با درایت و تدبیر و حرکت به سمت دیپلماسی دعوت کرد و هشدار داد: حرکت به سمت رفتارهای غیرسازنده روند دیپلماتیک را دچار خدشه خواهد کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->